Szandi

Hasonlóan kezdem a sztorit, mint a tavalyi szépségkirálynős fotózásnál Veronikával. Lényeg itt is az, hogy Szandi nyerte a Hunyadi iskola szépségversenyét, én pedig ismét felajánlottam egy fotósorozatot. Még az érettségi vizsga befejezése előtt írt, hogy szeretné felhasználni az utalványt.

Azután kicsit tologattuk az időpontot, de közben már elkezdtük megbeszélni a részleteket. Mivel Szandi volt már olyan fotózáson, ahol a természetben fotózták, ezért most városi képeket készítettünk. Ez nem feltétlen csak betont és vasat jelent, készültek képek zöld környezetben is. Nagy előnye a városi fotózásnak, hogy többnyire nincs szúnyog és könnyű parkolni. Egyedüli hátránya pedig, hogy van akit zavar, ha látják fotózás közben. De Szandi esetében ez sem volt gond. Őszintén megmondva még egy aggályom volt: elkísérte a barátja és az Anyukája is a fotózásra. Engem nem szokott zavarni, ha a modellt sem zavarja. Szerencsésnek mondhatom eddig sosem volt gond ebből! Nagyon jó fejek voltak most is és hagytak minket dolgozni….ezt köszönöm nekik!

Még egy “fotós” gondolat….viszont ha már inkább a képek érdekelnek, ezt a részt nyugodtan kihagyhatod :-) Nagyon ritkán használom a Canon fix 50mm 1,4-es objektívet, mivel munkára nem megbízható a fókusz pontatlansága miatt. Most az is előkerült és egyáltalán nem bántam meg. Ha jó helyen van a fókusz, akkor nagyon éles a kép, szép háttérelmosással. A bokeh pedig gyönyörű, ha olyan a környezet. Ha már ez szóba került, akkor legyen egy ilyen kép az első. Többi kép pedig a kedvenc objektívemmel készült (Canon 85mm 1,8)

 


Comments are Disabled