Zöld Sziget Állatmenhely és az Audi TT

A címből mindjárt adódik egy kérdés: mi köze van az Audi TT-nek egy állatmenhelyhez?

A történet még októberre nyúlik vissza. Létezik egy Audi TT Hungary autós klub, amelynek én is tagja vagyok a 19 éves TT-mmel, már 2 és fél éve. Most már hagyományosnak mondható az a rendezvényünk, ahol ősszel megkerüljük a Balatont az autóinkkal. Közben megállunk különböző helyeken, ebéd, fotózás és az őszi Balaton megcsodálása. Mert ugye az minden évszakban szép. Tavaly 30 felett volt a TT-k száma, idén ez már átlépte az 50-et.

Az idei évben volt egy különleges esemény, aminek én voltam az ötletgazdája. Ezt egyáltalán nem nagyképűségből, hanem büszkeségből említem meg. Nemrég felfigyeltem egy képre, amin az a szöveg állt, hogy “Az vagy, amit teszel”. Büszkeséggel töltött el, hogy sok embert meg tudtam mozgatni, hogy tegyünk valami jót. Szóval az volt az idei különleges esemény, hogy adománygyűjtést szerveztünk a Balatonboglári Gyermekotthon számára. Az olyan klubtagok, akik nem tudtak eljönni a Balaton kerülésre, pénzzel járultak hozzá és azt előtte nap levásároltuk. Több csomagtartónyi ajándékkel érkeztünk az otthonhoz: füzetek, író és rajzoló eszközök, játékok, labdák, könyvek, csokoládék, gyümölcsök, ruhák.

Ezután jött egy másik klubtagnak, Eszternek az  ötlete, hogy decemberben támogassunk egy állat menhelyet.  Eszter kutyája is örökbe fogadott, egy háztól hozták el, ahol finoman fogalmazva szomorú körülmények voltak. A többi, közel 20 kiskutyát pedig a törökbálinti Zöld Sziget menhely fogadta be, ezért esett rájuk a választás.

Kiraktuk a felhívást a TT fórumra, hogy adománygyűjtést és találkozót szervezünk. Szokásos módon, akik nem tudtak eljönni, azok ismét nekem utaltak és az összegyűlt pénzt pedig levásároltuk. Kis csavar a történetben, hogy nem tudtuk a megbeszélt állatpatikában szombaton levásárolni az összeget. Ugyanis nagy meglepetésünkre több, mint 200,000 Ft gyűlt össze, így a vásárlás áttolódik a következő hétre. Nem az ajándék nagysága a fontos, hanem az értéke, felesleges dolgot pedig nem akartunk venni. Gyógyszereket, féreghajtót és chipet fognak a befolyt összegből vásárolni.

10 órától volt a gyülekező a  budaörsi Tesco parkolóban, mert onnan közel volt a patika és a menhely is. Plusz ilyenkor jó, ha wc is van a közelben. Külön öröm volt számomra, hogy olyan tagok is megjelentek, akik előzőleg nem jelezték, hogy jönnek. Sőt még olyan is hozott adományt, aki nem tagja a klubnak, illetve már eladta a TT-jét.

Fotó: Vámos István képei

11 óra után átgurultunk Törökbálintra az állatmenhelyhez. A bevezető út és a parkolás nem volt egyszerű. Még jó, hogy nem volt köztünk porig ültetett autó. Igaz most por nem is volt, de sár annál inkább. Egy kocsimosás megint esedékes lesz:

Fotó: Hangonyi Eszter

Miután leparkoltunk, átsétáltunk a menhelyre. Átadtuk az adományokat, a pénzt jelképesen, ami majd le lesz vásárolva Eszter közreműködésével.

Szomorú volt látni, hogy ilyen sok kutyát kidobnak az utcára, elszöknek otthonról vagy éppen rossz helyen nevelkedtek és el kellett hozni a gazdájuktól.

Ilyenkor van lehetőség kutyasétáltatásra is, hogy ne csak a kennelekben tengessék a mindennapjaikat. Éltünk a lehetőséggel és jó sok kutyát megsétáltattunk. Volt, aki két körre is elment, hogy minél több kutyust lehessen szabad levegőn.

Közelben voltak cicák is. Ők nem voltak bezárva, hanem a szabadban volt neki egy rész kialakítva és láthatóan ők sem éheztek:

Két csoportra voltunk osztva és úgy vittük ki a kutyákat. Ennek az volt az oka, hogy a két különböző kennelben lévő kutyák, nehogy megtámadják egymást. Itt éppen a másik csoport érkezik vissza a sétáról.

Kedvenc poén ezen a napom Lajos barátomtól származik. Kutyasétáltatás közben benyögte: “Ez biztos quattro, mert nagyon húz!”

Végén fájó szívvel, de elbúcsúztunk a kutyáktól:

A menhely látogatás után páran még visszamentünk Budaörsre, a Komló és Tehén nevű helyre kajálni. Nagyon finom kézműves hamburgerük és  különleges söreik vannak. Természetesen alkoholmentes sört ittunk, kivéve egy “potyautast”. Egy baráti beszélgetésben, örömmel gondoltunk vissza erre a napra.

Jól éreztük magunkat és ezzel a bejegyzéssel egy célom van, hogy talán másokat is tudunk ösztönözni nemes cselekedetekre. Nagyon szépen köszönöm az Audi TT Hungary adakozó tagjainak a segítséget, az adományokat, a jó hangulatot és Eszternek a szervezést.

Lehet, hogy csak egy csepp voltunk a tengerben, de örömmel tettünk jót megint! Mert “Az vagy, amit teszel!”

Comments are Disabled