Vasárnapi portrék – Tamás a motorszerelő

Vasárnapi portrék címmel elkezdett fotósorozatom első riportalanya Varga Tamás. Tamás azon szerencsés emberek közé tartozik akinek a munkája a hobbija. Csornán üzemelteti motorszervizét, ami egyben tuning műhely is.
De kezdjük az elejéről.

IMG_7223_kicsi

Mikor kaptad vagy vetted az első motorod?
– 14 éves koromban vettem az első kétkerekűmet, ami egy 2 sebességes, 50ccm-es Romett Kadett volt. 9000 Ft-ért jutottam hozzá a spórolt pénzemből.

Szüleid nem féltettek?
– Eleinte nem. De ahogy nőtt a köbcentik száma, úgy növekedett az aggódás is. De végül is beletörődtek, hogy a motorozás kezd az életem része lenni.

És hogyan lett a motorozásból javítás, tuning?
– Igazából a kettő mindig is összefüggött. Nem szerettem, ha más nyúl hozzá a motoromhoz. Aztán jöttek a barátoktól és ismerősöktől a felkérések. Egy idő után pedig rájöttem, hogy ezt szeretném csinálni, így beiratkoztam egy motorkerékpár-szerelő, 2 éves iskolába. A második évet már aktív szerelés közben végeztem el. Lassan már 15 éve foglalkozom javítással.

Mióta van műhelyed?
– Ha jól emlékszem 10 éve. Aminek most már neve is van: VT Racing Tuning Szerviz.

Tuning vagy szerviz? Melyik áll hozzád közelebb?
– Egyértelműen az első! (kis mosoly az arcon). Az mindig kihívás. Megtalálni az utat, hogy jobbak legyünk a gyorsulási versenyeken egyénileg és csapatban is. Mert ott sokszor ezred másodperceken múlik a győzelem. De nem csak a gyorsulási versenyzők keresnek meg . Készítettem már fel motort pályaversenyzésre is.  A “nem versenyzők” pedig kisebb módosításokkal keresnek többnyire: kipufogó rendszer, sport szűrők, gyújtásvezérlés programozás stb…

IMG_7217_kicsi IMG_7230_kicsi

Említetted, hogy van egy csapat. Hogyan alakult meg?
– Gyorsulási versenyeken ismerkedtem meg a jelenlegi tagokkal. Ákossal, Bálinttal és Istvánnal. 2013-as szezon közben  jött az ötlet, hogy szponzorok segítségével megalapítsuk a csapatot, ami VT Racing Team néven fut. Mivel már a csapatalapítás előtt is voltak sikereink sorban jöttek a szponzorok. 2014-es szezon volt az első ahol már ezzel a névvel szerepeltünk és szép eredményeket értünk el. És meg kell, hogy említsem pályaversenyzőnket is, Szabolcsot. Ő is többször felállhatott a dobogóra.

Jövőre néző tervei a csapatnak?
– Az első az, ami minden versenyzőnek: minél több győzelem.  De szeretnénk további szponzorokat is találni. 6*3 méteres hirdetőfelülettel rendelkezünk és a versenyeken kívül kiállításokon is részt veszünk. Szóval nemcsak kérünk, de adunk is. Ha mást nem reklámfelületet.  2015 első nagy durranása a Hungexpós kiállításunk lesz, ahová sok szeretettel várunk mindenkit!

IMG_7225_kicsi

Kik kereshetnek meg téged javítással illetve tuninggal?
– Többnyire nagymotorosok szoktak, de bárki jöhet! Általános karbantartás, teljes körű szervizelés, műanyag idomok javítása és akár a legőrültebb dolgok is jöhetnek: nitro és turbó szettek beépítése.

Kedvenc történet a múltból, amire szívesen emlékezel vissza?
– Van egy, amire jó érzéssel gondolok vissza. Volt egy balesetem aminek következtében eltörtem a karom. Amíg a kórházban voltam egyfolytában a motoromon járt az eszem. Mikor kiengedtek , “gipszes-vasalt” kézzel már a műhelyben voltam és amit tudtam csináltam is. Majd a gipsz és a vasak eltávolítása végett megint be kellet feküdnöm a kórházba. Közben Édesapám és a barátaim összefogtak. Pár nap alatt olyan szinten rendbe hozták a motorom, hogy mikor beléptem az udvarba, ott állt a motorom kijavítva, lefényezve, menetre készen. Hihetetlen érzés volt!

Zárásképpen pedig pár elérhetőség:
– VT Racing Team Facebook oldala: kattints ide
– Cím: 9300 Csorna, Erzsébet Királyné U. 58.
– Telefon: +36-30/870-72-75

Megjegyzés: szeretném megköszönni Jókuti Fruzsinának a segítséget. Sokat segített az első interjú végleges formájának kialakításában!

Comments are Disabled